За нас

Фирма БЪЛГАРСКА БИЛКА БГ ЕООД е основана през 2014 г. от Костадин Манев, който се занимава със земеделие от над 20 години. От 2012 г. насам, той отглежда Римска Лайка (Flore Pleno), Немска (синя) Лайка, Маточина (Melissa Officinalis) и Лавандула (Lavandula Augustifolia).

През 2015 г. компанията инвестира в собствена дестилерия, която става една от най-големите дестилерии в Европа за добив на висококачествени биологични етерични масла и хидрозоли (флорални води).  Инсталацията включва пет дестилационни апарата от 23 м3 и един дестилационенапарат от 5 м3.

Нашата компания извлича етеричните масла чрез първична парна или водно-парна дестилация в зависимост от технологията за конкретната билка или цвят. Това е начинът, по който произвеждаме висококачествените етерични масла, с които страната ни е известна.

Със своите над 500 хектара собствена земя, 350 от които се използват за отглеждане на Немска Лайка (Matricaria Recutita) и

150 хектара – Римска Лайка (Anthemis Nobilis- Flore Pleno), компанията е водещ производител на Лайка в света.

Ние произвеждаме следните етерични масла и хидрозоли:

Римска (Flore Pleno) лайка

Немска (синя) лайка

Лавандула

Роза Дамасцена

Бял равнец

Маточина (Melissa Officinalis)

Мента

 

Компанията разполага и със собствена производствена база със сушилни за билки. Свържете се с нас зая повече информация относно сухите билки.

Българска Билка БГ е член на Българската индустриална асоциация и Международната федерация на етерични масла и аромати (IFEAT).